Strategije za pridobitev unikatne pozicije vaše blagovne znamke

07. 01. 2016 - By Ana@HubTie
Imate izsušene ustnice in prijateljico povprašate, če vam lahko posodi labelo. Pri pisanju naslova na pisemsko ovojnico se zmotite in vsepovsod po pisarni iščete edigs. V baru želite naročiti mineralno vodo in natakarico prosite, da vam prinese radensko. Omenjene blagovne znamke so le nekatere izmed tistih, ki jim je uspelo, da je ime njihove znamke postalo generično ali celo slovnično ime za nekatere izdelke. Verjetno znate sami našteti še kup drugih. Blagovna znamka, ki jo doleti takšna sreča, je po navadi prva, ki določen izdelek sploh ponuja, ali pa je tako močna, popularna in vseprisotna, da se zlahka vpiše v nezavedno potrošnikove glave. 

Kako torej zgraditi močno blagovno znamko, ki bo dosegla visok nivo priklica med vašo ciljno skupino?

1) Izpostavite učinkovito prodajno prednost pred konkurenco
Vaš cilj mora biti, da najdete tisto značilno lastnost, ki vas razlikuje od konkurence in zaradi katere bi morali kupci izbrati vašo blagovno znamko pred konkurenčnimi. Izpostavite zgodbo, filozofijo, unikatno značilnost ali cilj vašega produkta. Ena izmed posebej uspešnih strategij je izpostavljanje kvalitete vaših produktov. Če le-to podprete z dolgotrajno garancijo produktov oziroma vračilom denarja ob nezadovoljstvu, ste morda že našli zmagovito kombinacijo za vašo blagovno znamko. Prednost mora biti seveda na primeren način skomunicirana, bodisi z uporabo prispodob, zgodb ali humorja. 

2) Spremenite pravila znamčenja
Če prodajate izdelek, ki je inovativen in unikaten, lahko uporabite tudi kakšno bolj drzno strategijo znamčenja. V komuniciranju lahko izpostavite nepričakovane, nekonvencionalne aspekte, zaradi katerih se bo o vas govorilo. 

3) Personalizirajte izkušnjo svojih strank
Verjetno vsak pozna občutek, ko je kdaj naročil izdelek prek spleta in ga je dostavljen paket povsem navdušil. Kakovosten izdelek v privlačni embalaži, darilce ob nakupu ali kupon za popust ob naslednjem nakupu?  Kdaj ste ob izdelku prejeli (ročno napisano) posvetilo?  Morda zabavno zloženko ali navodila za uporabo, ki bodo sama po sebi oglaševala produkt? Takšne malenkosti pripomorejo k zadovoljstvu kupcev bolj, kot si predstavljate.

1
Copyright © 2022 HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio