Naj ustanovim lastno podjetje? Seveda!

16. 09. 2015 - By Ana@HubTie
Po drugi strani imate že od malih nog izvirne ideje in po tihem razmišljate o ustanovitvi lastnega podjetja, a imate vedno znova izgovore in strahove, ki vas ovirajo pri tem, da bi izstopili iz cone udobja in stopili na samostojno podjetniško pot.
Dovolj je! Zbrali smo nekaj najboljših razlogov, ki bi vas morali prepričati, da tokrat res storite prvi korak! ;)

 SAM SVOJ ŠEF
Ljudje smo si različni in tako je različno tudi naše zadovoljstvo, če moramo delati za nekoga drugega. Nekaterim ustreza, da jim drugi delegirajo naloge in so zelo prilagodljivi, spet drugim pa lahko to povzroča kar nekaj preglavic. Če se v vas skriva podjetniški duh in radi prevzamete nadzor nad svojo usodo, potem je to definitivno razlog, da ustanovite lastno podjetje, kjer lahko odločate sami.

GOSPODAR SVOJIH FINANC IN KARIERE
Povišica? Lahko, odločite se sami! Lastništvo posla prinaša samostojno odločitev glede kariere. Če ste imeli v službi občutek, da je vaše delo in trud spregledan, bo vaša karierna pot v lastnem podjetju popolnoma odvisna od vaše odločitve.

USTVARJANJE SLUŽB ZA DRUGE
Če ste že kdaj dlje časa iskali službo, potem veste, kako težka situacija je to lahko. Ko lastnik svojega podjetja ste »na drugi strani«, zato lahko kot delodajalec ustvarjate priložnosti za druge. Majhna podjetja so posebej zaželena v lokalnem gospodarstvu, saj lahko ponudijo delo mladim diplomantom ali osebam, ki ponovno vstopajo na trg dela, saj je zaradi raznolikosti dela priložnosti za učenje in rast več.

VRAČANJE SKUPNOSTI
Lastno podjetje je lahko tudi odličen način, da osebam, ki vas na vaši podjetniški poti podpirajo, vrnete nekaj v zameno. Poleg zaposlovanja ste lahko tudi podpornik lokalnih društev in organizacij kot sponzor, navsezadnje pa dajete vrednost tudi vašim strankam.

1
Copyright © 2019 HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio