28. 09. 2015 - Avtor HubTie
Nekaterim zavezancem iz zakona o davku na dodano vrednost tudi v prihodnje ne bo treba izdajati računov za opravljeni promet blaga in storitev. To bo veljalo za kmete pavšaliste, ki dobavljajo kmetijske in gozdarske pridelke in storitve neposredno končnemu porabniku, pri prodaji vozovnic, žetonov v potniškem prometu, znamk, kolekov, vrednotnic in obrazcev v poštnem prometu, pri prodaji iz avtomatov...
Uvedba davčnih blagajn se hitro približuje in bodočim uporabnikom se ob tem porajajo številna vprašanja. Za začetek je tukaj dilema o tem, kdo vse bo ob uvedbi zavezanec in kdo je zaenkrat še izjema, za katero davčno potrjevanje računov ne velja. Podjetniki, ki prodajajo preko spleta, so denimo v zadnjih mesecih vseeno upali na to, da za njih nova ureditev še ne bo veljala. Dvomov o tem je zdaj konec.
Prehitite državo in izkoristite priložnost, podjetje HUBTIE bo prvim 30 novim uporabnikom, ki delujejo na področju turizma omogočila štiri mesece (celo turistično sezono) brezplačne uporabe davčne blagajne. Izognite se začasni uvedbi vezanih računov, ne zapravljajte časa in denarja. Naj bo letošnja turistična sezona maksimalno uspešna.
Copyright © 2020 HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio