28. 09. 2015 - Avtor HubTie
Nekaterim zavezancem iz zakona o davku na dodano vrednost tudi v prihodnje ne bo treba izdajati računov za opravljeni promet blaga in storitev. To bo veljalo za kmete pavšaliste, ki dobavljajo kmetijske in gozdarske pridelke in storitve neposredno končnemu porabniku, pri prodaji vozovnic, žetonov v potniškem prometu, znamk, kolekov, vrednotnic in obrazcev v poštnem prometu, pri prodaji iz avtomatov...
Uvedba davčnih blagajn se hitro približuje in bodočim uporabnikom se ob tem porajajo številna vprašanja. Za začetek je tukaj dilema o tem, kdo vse bo ob uvedbi zavezanec in kdo je zaenkrat še izjema, za katero davčno potrjevanje računov ne velja. Podjetniki, ki prodajajo preko spleta, so denimo v zadnjih mesecih vseeno upali na to, da za njih nova ureditev še ne bo veljala. Dvomov o tem je zdaj konec.
16. 09. 2015 - Avtor HubTie
Nezadovoljstvo v službi, šef se vsakodnevno razburja nad vašim delom, prepričani ste, da delate preveč glede na vaše plačilo. Po drugi strani imate že od malih nog izvirne ideje in po tihem razmišljate o ustanovitvi lastnega podjetja, a imate vedno znova izgovore in strahove, ki vas ovirajo pri tem, da bi izstopili iz cone udobja in stopili na samostojno podjetniško pot.
Copyright © 2020 HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio