Prazniki in počitnice … čas za sprostitev in odklop od napornega delovnika. A tudi odlična priložnost podjetniške ideje, s katerimi bo vaš posel zacvetel. Nekaj smo jih zbrali spodaj, preverite, kaj lahko uporabite zase.
28. 09. 2015 - Avtor HubTie
Nekaterim zavezancem iz zakona o davku na dodano vrednost tudi v prihodnje ne bo treba izdajati računov za opravljeni promet blaga in storitev. To bo veljalo za kmete pavšaliste, ki dobavljajo kmetijske in gozdarske pridelke in storitve neposredno končnemu porabniku, pri prodaji vozovnic, žetonov v potniškem prometu, znamk, kolekov, vrednotnic in obrazcev v poštnem prometu, pri prodaji iz avtomatov...
Uvedba davčnih blagajn se hitro približuje in bodočim uporabnikom se ob tem porajajo številna vprašanja. Za začetek je tukaj dilema o tem, kdo vse bo ob uvedbi zavezanec in kdo je zaenkrat še izjema, za katero davčno potrjevanje računov ne velja. Podjetniki, ki prodajajo preko spleta, so denimo v zadnjih mesecih vseeno upali na to, da za njih nova ureditev še ne bo veljala. Dvomov o tem je zdaj konec.
Copyright © 2023 HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio