Kako povečati število impulzivnih nakupov?



Verjetno ste se tudi že sami kdaj vprašali, kako povečati količino impulzivnih nakupov. Zbrali smo nekaj nasvetov, ki jih lahko uporabite.

Ustvarite povezavo

Katere produkte želite, da vaše stranke kupijo, preden zapustijo trgovino? Najboljši impulzivni produkti so običajno enostavni in lahko razumljivi, takšni, ki ne potrebujejo dodatnih pojasnil. Idealno je, če so produkti poceni in majhni, da jih lahko stranke zlahka odnesejo iz trgovine. Lahko ustvarite tudi povezavo med produkti: dodajte vsakemu nakupu brezplačno svetilko in dinamika prodaje baterij se bo spremenila.

Opazni promocijski displeji in vzorčni artikli

Umestite promocijske displeje poleg prodajnega mesta artikla in poskrbite, da bodo le-ti postavljeni v višino oči. Impulz za nakup artikla bo z neposrednim oglaševanjem poleg artikla tako močno okrepljen, saj lahko potrošnika na samem licu mesta izobrazimo o določenih lastnostih artikla ali načinih uporabe. Na enak način koristijo tudi promocijski vzorčni artikli poleg prodajnega mesta.

Čustveni apeli

Ena izmed učinkovitih taktik je tudi prikazovanje oglasov s čustvenimi apeli, ki nagovarjajo potrošnika, da kupi produkte za njegove bližnje: sladkarije za otroke, rože za ženo, morda revijo za očeta. Poznavanje svojih potrošnikov je bistvenega pomena za učinkovitost tovrstnih oglasov, saj morajo biti oglasi dovolj vabljivi.





Časovna omejenost

Ustvarjanje nujnosti pri nakupu je dejavnik, ki bo marsikoga spodbudil k nakupu. Pripis »znižano samo danes« bo pomemben sprožilec nakupov zaradi časovne omejenosti akcije.

Pametno načrtovanje prostora

Pri načrtovanju prostora morate premisliti o umestitvi promocijskih displejev, tako, da prostor ne bo prenatrpan. Če je vaš prostor omejen, lahko razmislite o uporabi alternativ, kot so denimo stojala na podstavkih ali LCD zasloni.

Preizkusite več možnosti

Pri načrtovanju prostora in promocijskih akcij morate seveda upoštevati tudi dejstvo, da se jih potrošniki precej hitro naveličajo, zato jih je potrebno redno spreminjati. Tako lahko tudi ugotovite kateri pristop bolj deluje za posamezen izdelek. Ne pozabite tudi izkoristiti sezonskih priložnosti.

Uporabite nove spletne medije in mobilno tehnologijo

Nenazadnje, spletni družbeni mediji in mobilna tehnologija sta vedno bolj pomembna dejavnika impulzivnih nakupov. S pametno uporabo lahko močno dvignete število nenačrtovanih nakupov.



Pa veliko uspeha vam želimo! ;)
Copyright © 2023 HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio
zapri Na spletnih straneh HubTie uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.